Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Новорічна ялинка: у Полтаві та Миргороді проводять опитування, у Кременчуці – встановлюють

У Кременчуці на площі Перемоги почали встановлювати головну новорічну ялинку міста. Тим часом, у Миргороді та в Полтаві проводять опитування щодо встановлення новорічних ялинок.

За інформацією Кременчуцької міськради, завершити монтаж 22 метрової зеленої красуні комунальники планують до 19 грудня. Нові прикраси цього року не купували. У КП “Благоустрій Кременчука” зазначили, що близько 1300 кульок, придбаних у минулі роки, прикрасять головний символ Нового року. На верхівці стоятиме Янгол – Охоронець.

У Миргороді 22 листопада розпочалося опитування щодо встановлення новорічної ялинки. Його опублікували у Telegram-каналі Миргородської міської ради. До речі, еко-ялинку з прикрасами було закуплено в минулі роки за проєктом “Громадський бюджет”.

22 листопада стартувало опитування у Telegram-каналі Полтавського міського голови Олександра Мамая.

“Шановні полтавці! Розумію, що це не на часі, але змушений запитати у вас поради. Чи потрібно встановлювати новорічну ялинку у Полтаві? Її монтаж і утримання коштуватиме 130 тис.грн. Ілюмінації не буде. Багато це чи мало? Для мирного часу це незначна сума. А для воєнного – кожна копійка має значення”, – зазначив Олександр Мамай.

Нагадаємо, на території Полтавської області заборонено використання святкової ілюмінації. Мова про гірлянди й інші світлові декорації. Це стосується комерційних, комунальних і державних об’єктів, вулиць, скверів, парків, ялинок та приватних володінь.

Перейти до вмісту