Ви тут:
PROвсе Суспільство Україна 

Нацвідбір на Євробачення-2023: Суспільне оголосило фіналістів

У четвер, 17 листопада, Суспільне Мовлення оприлюднило список з десяти фіналістів Національного відбору на участь у Пісенному конкурсі Євробачення-2023. Фінал відбудеться рівно за місяць — 17 грудня у Києві.

Джерело: Суспільне Мовлення

Учасники фіналу:

  • 2TONE — «Квітка»
  • Angelina — «Stronger»
  • DEMCHUK — «Alive»
  • FIINKA — «Довбуш»
  • Jerry Heil — «WHEN GOD SHUT THE DOOR»
  • KRUTЬ — «Колискова»
  • Moisei — «I’m Not Alone»
  • OY Sound System — «Ой, тужу»
  • Tember Blanche — «Я вдома»
  • TVORCHI — «Heart Of Steel»

«Я дуже вдячний всім музикантам, які за дійсно складних обставин, і емоційних і побутових, — часто під сиренами та обстрілами, у підвалах та за відсутності світла — спромоглися зробили цю важливу роботу. Завдання складне, бо крім того, щоб написати хорошу пісню, яка чіпляє людей, записати її в студії та виконати наживо на прослуховуваннях, учасники фіналу мали виконати всі правила, встановлені Нацвідбором. В результаті великої спільної роботи команди Суспільного та музикантів, які подали свої пісні на участь у Євробаченні-2023, цього року у фіналі ми почуємо багато цікавої нової української музики дуже різних стилів, і я впевнений, що кожен слухач знайде там свого фаворита. За межами цієї десятки лишилося ще багато яскравих музикантів, які, я вірю, скоро скажуть своє слово в українській музиці. Це дає надію і впевненість, що наступні відбори будуть не менш цікаві», —  прокоментував музичний продюсер Нацвідбору на Євробачення-2023 Дмитро Шуров (Pianoбой).

Презентація пісень учасників фіналу та жеребкування, яке визначить порядок виступів фіналістів, відбудеться на початку грудня. 

Зазначимо, Суспільне Мовлення отримало 384 заявки на Національний відбір Пісенного конкурсу Євробачення-2023, а лонглист містив 36 учасників

Фінал Національного відбору на Пісенний конкурс Євробачення-2023 відбудеться 17 грудня у форматі телевізійного концерту в прямому ефірі. Виробництвом телеверсії займатиметься ТОВ «СТАРЛАЙТ ПРОДАКШН». 

67-й Пісенний конкурс Євробачення від імені України прийматиме Ліверпуль. Гранд-фінал пісенного конкурсу Євробачення-2023 відбудеться на арені Liverpool 13 травня, а півфінали пройдуть 9 й 11 травня наступного року.

Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника України, а також забезпечує участь представника України на Пісенному конкурсі Євробачення-2023.

Перейти до вмісту