Ви тут:
Суспільство Україна 

Напередодні зими маємо максимально пришвидшити всі виплати ВПО, – Верещук

Кошти на виплати внутрішньо переміщеним особам у бюджеті є. Загалом вже виплачено понад 42 млрд гривень. Про це під час інформаційного телемарафону на телеканалі «Рада» повідомила Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Як зазначила Ірина Верещук, щомісячна державна допомога на проживання особам з інвалідністю та дітям складає 3 тис. гривень, для решти ВПО – 2 тис. гривень.

Віце-прем’єр-міністр розповіла, що на гарячу лінію Мінреінтеграції та на її особисті месенджери звертаються переселенці й просять допомоги через затримку виплат. Зважаючи на сімейні обставини, вони часто не встигають самотужки виконати всі необхідні дії, тож їм необхідно піти назустріч.

«Я звертаюся до обласних військових адміністрацій і закликаю підключитися до цього процесу. А саме: провести відповідну роботу з ВПО – виявити тих, у кого є проблеми з нарахуванням і виплатами, скласти списки й передати нам. Ми допоможемо вирішити це централізовано», – резюмувала Ірина Верещук.

Перейти до вмісту