Ви тут:
Суспільство Україна 

До СІЗО повернули 166 утриманців, яких окупанти випустили у Херсоні, – Ігор Клименко

Поліція задокументувала 414 фактів воєнних злочинів, скоєних окупантами на Херсонщині. Наразі в обласному центрі працює 500 працівників поліції.

Про роботу поліції на деокупованій території Херсонської області голова Нацполіції Ігор Клименко розповів у прямому ефірі телемарафону.

“Ще близько 300 працює по всій деокупованій території Херсонської області. І в найближчий тиждень, після розмінування територій та визначення пріоритетів в роботі, контингент поліції буде доведений мінімум до двох тисяч осіб. Це і працівники ГУНП в Херсонській області, і зведені загони з інших регіонів держави, які вже мають досвід роботи на деокупованих територіях” ,- зазначив Ігор Клименко.

Також на сьогодні поліцейські забезпечували функціонування 23 автомобільних патрулів на деокупованих територіях.

Водночас поліцейські працюють на 25 блокпостах не тільки у Херсон, а загалом на території області.

“На даний момент задокументовано 414 воєнних злочинів, скоєних окупантами, і ми продовжуємо їх документувати. Ми задокументували діяльність Дар’ївського селищного голови, який співпрацював із окупантами і очолював сільську громаду при окупаційній владі. Встановлюється також причетність жителів Херсонщини, які безпосередньо організовували мітинги на підтримку окупаційної влади. Ця робота триває”, – розповів голова Нацполіції.

Водночас наголосив, що працівників поліції, які залишилися на тимчасово окупованій території та співпрацювали з ворогом – одиниці.

“330 працівників поліції Херсонської області, які відмовилися виконати наказ і залишити тимчасово окуповану територію 31 березня, були звільнені з поліції. Але хто з них працював на ворога – це одиниці. По них ми зараз працюємо. Частина з них вийшла з окупантами, частину – найближчим часом затримаємо. Їх небагато – до десяти осіб, які працювали в адміністраціях окупаційної влади”, – додав Ігор Клименко.

Також глава Нацполіції повідомив, що на сьогодні встановлені три місця, де, можливо, російські окупанти влаштували катівні для українців.

“На даний момент відбувається розмінування, після цього, розпочнуться слідчі дії в цих місцях, де ми маємо не тільки докази – ми маємо свідчення місцевих громадян, що там, можливо, катували і утримували наших людей”.

Окрім того, голова Нацполіції зауважив, що на цей час підтверджена інформація про затримання і повернення до СІЗО в Миколаївській та Одеській областях 166 утриманців, яких окупанти випустили з Херсонського СІЗО при відступі з міста. Для встановлення та затримання всіх втікачів поліція працює по всій території держави.

Перейти до вмісту