Ви тут:
Суспільство Україна 

Більше 12 влучань: росіяни обстріляли Запорізьку АЕС

Зранку 20 листопада російські військові обстріляли Запорізьку АЕС. Зафіксовано щонайменше 12 “прильотів” на майданчик Запорізької АЕС.

Про це повідомили у НАЕК “Енергоатом”.

У результаті пошкоджено естакади зв’язку зі спецкорпусами, баки запасу хімобессоленої води, система продувки парогенераторів, допоміжні системи одного з двох загальностанційних дизелів та інше обладнання інфраструктури станції. Також зафіксовано три влучання в районі підстанції «Райдуга». Відомості про пошкодження та руйнування там ще з’ясовуються.

“Характер та перелік пошкодженого обладнання ЗАЕС свідчить про те, що рашисти цілили та вивели з ладу саме ту інфраструктуру, яка була необхідна для запуску енергоблоків 5 та 6 і відновлення виробництва електроенергії Запорізькою АЕС для потреб України”, – йдеться у повідомленні.

Команда МАГАТЕ зазначила, що на ЗАЕС пошкоджені деякі будівлі, системи та обладнання на майданчику станції. Водночас повідомлень про постраждалих немає.

“Експерти МАГАТЕ на ЗАЕС повідомили, що, ймовірно, відновився обстріл як поблизу, так і на території найбільшої в Європі атомної електростанції, за короткий проміжок часу вранці за місцевим часом було чутно більше десятка вибухів. Команда МАГАТЕ також могла побачити деякі вибухи з вікон”, – йдеться у заяві МАГАТЕ.

Перейти до вмісту