Ви тут:
Спорт Суспільство 

Андрій Шевченко виходить зі складу НОК

Екстренер збірної України з футболу Андрій Шевченко заявив, що не входитиме до Національного олімпійського комітету України, куди його обрали за підсумками виборів.

Про це Андрій Шевченко написав на своїй фейсбук-сторінці.

“У найважчий час в історії моєї країни, я гордий бути поруч з Україною і допомагати усім, чим можу задля нашої перемоги. Я вважаю почесною роботу в Національному олімпійському комітеті, розумію важливість його розвитку. Водночас, я не можу залишитися в складі НОК за такого складу. Ми платимо за свою свободу безмежно високу ціну життями найкращих з українців. Мусимо бути гідними їх”, – написав Андрій Шевченко.

Напередодні в НОК уперше за 17 років змінився керівник: новим головою організації обрали міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта, пише hromadske.

На Генасамблеї НОК також обрали нових членів комітету на період 2022-2026 років. До списку з 39 людей увійшли Григорій Суркіс, Олександр Усик, Андрій Шевченко, Марина Бех-Романчук, Лілія Подкопаєва та інші.

До персонального складу членів НОК долучили представників Федерації стрільби з лука Нестора Шуфрича та Олену Садовничу, а також представників Федерації плавання Андрія Власкова та Віктора Міця.

Перейти до вмісту