Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Аліменти: топ-3 позитивні кейси на Полтавщині

Робота органів державної виконавчої служби серед іншого націлена саме на забезпечення фінансових інтересів дітей.

У добірці позитивних кейсів по аліментах за минулий місяць наочно вбачаються дієві примусові заходи, застосовані державними виконавцями до батьків Полтавщини.

Так, у Кобеляцькому районі батько трьох дітей завинив перед малечою понад 120 тисяч гривень. На перерахування ним коштів вплинули негативні наслідки від накладених державними виконавцями санкцій. Обмеження низки прав, арешт майна та коштів на рахунках – ті примусові заходи, що «достукалися» до чоловіка у питанні погашення аліментного боргу.

Ще один позитивний приклад стягнення аліментних зобов’язань продемонстрували фахівці юстиції в Кременчуці, де дівчинка отримала 111 тисяч гривень від батька, який добровільно роками фінансово не підтримував доньку. Фахівці юстиції стягнули зазначену суму боргу з виявлених у боржника банківських рахунків.

А ось в Полтаві місцевий житель під тиском обмеження деяких прав, зокрема керування транспортними засобами, закрив майже 135-тисячну аліментну заборгованість перед вже повнолітнім сином. Дієві важелі впливу вкотре продемонстрували, що обов’язок піклуватися про нащадків не зникають з часом. Відтак, отриманні гроші дадуть можливість вже дорослому юнаку самостійно планувати своє майбутнє.

“Повномасштабна війна торкнулася всіх сфер життя українців, але за жодних умов не виключається обов`язок батьків піклуватися про своїх дітей. Так, за 10 місяців поточного року на Полтавщині було сплачено понад 250 мільйонів гривень аліментів на користь більш як 12 тисяч дітей”, – зазначила керівник Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Ірина Свистун.

Перейти до вмісту