Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Аграрії Полтавщини планують вийти на минулорічний «мирний» показник – понад 5,5 млн тонн зерна, – Дмитро Лунін

Аграрії Полтавщини перетнули «екватор» збору пізніх зернових культур. Намолотили 2,5 млн тонн зерна. Планують вийти на показник понад 5,5 млн тонн зернових і зернобобових, як і минулого року.

Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

«Сільське господарство області працює і вдень, і вночі. І наші аграрії планують вийти на минулорічний «мирний» показник, – сказав Дмитро Лунін. – Зараз українське зерно в світі – на вагу золота. А слова «продовольча криза», «продовольча безпека» перестали бути просто словами. Після того як росія заблокувала наші порти, над чималою кількістю країн нависла примара голоду. Багатьом у світі тільки тепер стало зрозуміло, що саме наші аграрії їх годують. У цьому світовому ланцюжку в Полтавщини – відчутна роль».

Директор Департаменту АПР ОВА Сергій Фролов розповів, що обласна військова адміністрація з початку війни постійно допомагає аграріям, зокрема з просування продукції.

«Сільгоспвиробники Полтавщини активно користуються державною підтримкою. Понад 1,5 тисячі аграріїв за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» залучили 3,7 млрд грн. Реєструються в Державному аграрному реєстрі. Через нього понад 800 суб’єктів господарювання вже отримали 80 млн грн державної підтримки як для тваринництва, так і для рослинництва. Крім того, 113 сільгосппідприємств і фермерських господарств, які зареєструвалися в ДАР, отримали понад 1700 рукавів для зберігання зерна», – розповів Сергій Фролов.

Полтавщина й цього року традиційно залишається одним із лідерів в агросфері. Посідає друге місце серед областей України за обсягами збирання соняшнику та сої, а також за площею цукрових буряків. Традиційно посідає 1 місце за кількістю поголів’я ВРХ, корів й обсягами виробництва молока.

Перейти до вмісту