Ви тут:
Суспільство Україна 

12 років за гратами проведе топчиновниця окупаційного “міністерства економіки” Криму, – СБУ

Українська спецслужба продовжує системно притягати до відповідальності зрадників та колаборантів, які добровільно перейшли на бік ворога.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За матеріалами СБУ до реального терміну позбавлення волі на 12 років засуджено «посадовицю» так званого «міністерства економічного розвитку республіки Крим».

Оперативники СБУ затримали зловмисницю у квітні цього року на території Львівщини. Вони зірвали план жінки втекти через кордон з ЄС до білорусі та згодом – до росії. Тоді ж їй повідомили про підозру у державній зраді та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У ході слідчо-оперативних дій встановлено, що, обіймаючи у 2014-2021 роках керівну посаду у «міністерстві економічного розвитку» так званого «уряду» анексованого Криму, «чиновниця» брала участь у підготовці управлінських рішень, спрямованих підпорядкувати економіку півострова країні-агресору.

На підставі зібраних доказів Галицький районний суд м. Львова визнав зловмисницю винною за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

СБУ наголошує на невідворотності покарання за співпрацю з окупантами.

Заходи із викриття протиправної діяльності проводили оперативники та слідчі Управління СБУ у Львівській області спільно з Львівським прикордонним загоном за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Перейти до вмісту