Ви тут:
Суспільство Україна 

Якісне впровадження систем енергетичного менеджменту закладає фундамент кризового реагування на енергетичні виклики, – Голова Держенергоефективності

Якісне впровадження систем енергетичного менеджменту закладає у тому числі фундамент кризового реагування на енергетичні виклики. На цьому наголосив Голова Держенергоефективності Валерій Безус під час дискусії “Зима 2022/2023. Робота влади, громад та бізнесу в умовах російського енергетичного тероризму”, проведеної Energy Club за підтримки Агентства.

Про це повідомляє Урядовий портал.

“Виклик енергетичної трансформації вимагає більш глибокого і продуманого підходу до управління використанням енергетичних ресурсів. Відповіддю на цей виклик є впровадження систем енергетичного менеджменту”, – наголосив Валерій Безус.

“Зрозуміло, що пасивний або одноразовий структурований підхід до споживання ресурсів сьогодні, в умовах військової агресії та енергетичного тероризму, вже не працює. Тому важливо розбудовувати сучасні якісні системи енергетичного менеджменту на всіх рівнях використання та споживання енергоресурсів різними категоріями споживачів”, – пояснив він.

Розбудова систем енергоменеджменту, у тому числі закладає фундамент для ефективності кризового реагування на проблеми наявності і якості енергоресурсів, забезпечення раціональності їх споживання, життєдіяльності енергоспоживаючих процесів і обладнання, стабільності і бізнес-процесів, конкурентоздатності кінцевої продукції та послуг, тощо.

Також Голова Держенергоефективності звернув увагу на те, що прийнятим минулоріч Законом України “Про енергетичну ефективність” визначено вимоги для органів державної влади, органів місцевого самоврядування, а також суб’єктів господарювання з впровадження систем енергоменеджменту. На виконання Закону було розроблено і прийнято постанову Уряду “Про впровадження систем енергоменеджменту”, яка окреслює детальний порядок дій у цьому напрямі.

Перейти до вмісту