Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Миргородській громаді попрощалися з Олександром Єлісєєвим, який загинув під час контрнаступу на Харківщині

12 жовтня миргородці провели в останню земну путь воїна Єлісєєва Олександра Олександровича. 8 жовтня поблизу села Петропавлівка Куп’янського району Харківської області у ході контрнаступу наших військ старший лейтенант Єлісєєв отримав вибухову травму, не сумісну із життям.

Про це повідомили у Миргородській міській раді.

Тіло полегло воїна зустріли живим коридором, прощалися біля батьківського дому. Поховали воїна на Алеї Героїв у Миргороді. 

Олександр Єлісєєв народився 16 лютого 2000 року у Києві. Згодом родина переїхала в Миргород. Олександр навчався у Миргородській загальноосвітній школі №9. 

Після закінчення 9 класів Олександр вступив у Кременчуцький ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою, а згодом у національну академію сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного. Відчуваючи наближення війни, влітку 2021 року пішов служити за контрактом у 14 окрему механізовану бригаду імені князя Романа Великого. Командир взводу батареї реактивної артилерії, лейтенант Єлісєєв зустрів війну на Рівненському полігоні. Його бойовий шлях проходив крізь запеклі бої на Київщині – саме його бригада не пустила ворога до столиці зі сторони Макарова. У травні Олександр отримав звання старшого лейтенанта і став командиром четвертої самохідної артилерійської батареї. Його бойовий підрозділ міцно тримав оборону в районі Бахмуту і Соледару. У серпні бригаду перевели в Харківську область для участі у контрнаступальних операціях. Разом із окремим розвідувально-диверсійним підрозділом «Kraken» його Князівська бригада рівняла ворога з землею і звільняла українські міста та села від російської окупації. Петропавлівка Куп’янського району Харківської області стало останнім звільненим ним українським селом.

У чоловіка залишилися батьки та дружина.

Нагадаємо, 12 жовтня у Пирятинській громаді попрощалися з 43-річним воїном Олексієм Долговим.

Фото: Миргородська міськрада

Перейти до вмісту