Ви тут:
Суспільство Україна 

Українські виробники знову матимуть змогу представляти продукцію на міжнародних виставках, – Свириденко

Український бізнес відтепер зможе здійснювати промоцію своїх товарів за кордоном: участь у виставках внесено до переліку робіт та послуг, за операціями з імпорту яких Національному банку рекомендовано забезпечити здійснення переказів.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні 8 жовтня 2022 року.

«Підтримка українського виробника та відновлення експорту надзвичайно важливі для нашої економіки. Раніше вжиті заходи дозволили стабілізувати економіку та вийти на рівень експорту до ЄС, що перевищує довоєнний. Зокрема, Світовий банк переглянув прогнози падіння ВВП України на цей рік, покращивши їх у порівнянні з червневим прогнозом на 10%. За підсумками трьох кварталів 2022 року, зростання експорту до Євросоюзу в порівнянні з відповідним періодом минулого року склало 6,3%, або 1,2 млрд доларів.
На прохання бізнесу Уряд зробив черговий крок, який підтримає вітчизняного товаровиробника, дасть можливість брати участь у галузевих виставках за кордоном та представляти там свою продукцію. Відповідно, підприємці отримають більше можливостей зацікавити закордонних покупців, що позитивно вплине на експорт», – зазначила Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

У переліку, виписаному за результатами діалогу з галузевими асоціаціями та підприємствами та затвердженому Урядом, біля 70 конкретних виставок, які відбудуться за кордоном восени-2022 – навесні-2023. Наприклад: «Ukrainian Infrastrukture Forum, Strategy Council» в Лондоні, «Fruit Logistika» в Берліні, «Agrotech 2023» у польському Кельце тощо.

Перейти до вмісту