Ви тут:
Сільське господарство Суспільство Україна 

Українські фермери здобули міжнародну перемогу Farmers Weekly Awards 2022

Farmers Weekly Awards – це британська нагорода в сільському господарстві, яка відзначає працьовитих та інноваційних фермерів. На офіційному сайті Farmers Weekly було оприлюднено переможців з різних номінації. У номінації “Чемпіон року в сільському господарстві” перемогли українські фермери.

Про це повідомили в Мінагрополітики.

Спонсором конкурсу є Національний союз фермерів Англії та Уельсу (NFU). Президент NFU Мінетт Баттерс у своєму зверненні зазначив: “Ми часто описуємо фермерів як спільноту. Найчастіше ми маємо на увазі британську спільноту. Але це був час, коли фермери продемонстрували, що ми є глобальною спільнотою, оскільки всі ми відчуваємо бажання висловити підтримку нашим колегам-фермерам в Україні, які проходять через важкі випробування, які ми в Британії вважаємо нестерпними”.

У тексті на сайті Farmers Weekly також додається, що після російського вторгнення в лютому українські аграрії зіткнулися з жахливими умовами, борючись за збереження ферм, побоюючись за своє життя та життя своїх сімей. 

Фермер із Київщини Ілля Потапенко розповів, як опинився в епіцентрі бойових дій на початку цього року, коли російські військові безперервно стріляли, знищуючи будівлі та залишаючи кожне поле, уражене ракетами чи осколками від ракет.

“Спочатку ти просто боїшся, — каже Ілля. А тоді твої думки повертаються до невідкладної роботи на землі. Ми живемо тут, ми родом звідсіля. Це наша робота. Це те, що ми робимо – і що ми будемо робити”.

Фото: Мінагрополітики

Перейти до вмісту