Ви тут:
Суспільство 

Україна вперше візьме участь у міжнародному етапі конкурсу професійної майстерності “WorldSkills”

Троє учнів-сантехніків – Андрій Пікловський, Андрій Ярошевський та Юрій Рибак – візьмуть участь у міжнародному етапі конкурсу професійної майстерності «WorldSkills International».

Про це повідомляє МОН України.

Україна долучилася до руху «WorldSkills» ще 2016 року, однак уперше відправляє учасників на міжнародний етап змагань. Конкурс за компетенцією «Сантехніка та опалення» відбудеться 2-5 листопада у місті Лар (Німеччина).

Учні навчаються в Львівському міжрегіональному вищому професійному училищі автомобільного транспорту і будівництва. Вони опановують професію «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування». Оскільки усі троє хлопців є неповнолітніми, їх супроводжуватиме методист училища Ольга Мацейко.

На учасників української делегації чекає непроста дорога. Спочатку вони кількома потягами дістануться Варшави, а звідти літаком – до Франкфурта (Німеччина). Уже на місці, в Ларі, українські учні зможуть оглянути конкурсний майданчик та пройти кількаденну підготовку.

«Львів’яни в певному сенсі стають першопрохідцями, і ми впевнені, що вони гідно представлять нашу країну. Водночас розуміємо, що підготовка учасників до міжнародного етапу в середньому триває близько пів року, тож тверезо оцінюємо шанси здобути призове місце. WorldSkills – потужний рух, до якого долучені понад 80 країн світу. Зараз ми маємо унікальну можливість наживо порівняти та продемонструвати навички і вміння наших учнів на світовому рівні, проаналізувати результати і визначити дії, які поліпшать якість підготовки робітників у закладах професійної освіти», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Участь української команди стала можливою завдяки запрошенню і спонсорській підтримці сантехнічної компанії «GROHE». Крім того, компанія є глобальним галузевим партнером WorldSkills International.

Перейти до вмісту