Ви тут:
Суспільство Україна 

Україна припиняє експорт електроенергії через російські ракетні обстріли енергетичних об’єктів, – Міненерго

Українська електроенергія, яку експортували після синхронізації до ЄС, а також окремими лініями до Молдови і Польщі, допомагала Європі заміщати російський газ та підтримувала стабільність європейської енергосистеми. З 11 жовтня Україна припиняє експорт електроенергії через російські ракетні обстріли енергетичних об’єктів.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Міненерго.

Навіть після того, як була зупинена Запорізька атомна електростанція, що більше 7 місяців знаходиться в російській окупації, Україна виконувала свої зобов’язання перед європейськими партнерами з експорту електроенергії. Але сьогоднішні ракетні обстріли, що вразили теплову генерацію і електричні підстанції, змушують Україну піти на припинення з 11 жовтня експорту електроенергії задля стабілізації власної енергосистеми.

“Саме експорт електроенергії з України допомагав Європі зменшувати споживання російських енергоресурсів. І саме тому росія знищує нашу енергосистему, вбиваючи саму можливість експорту електроенергії з України”, – заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Перейти до вмісту