Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Пирятині планують створити нові робочі місця спільно з швейним виробництвом із Прилук

Створення нових робочих місць на території громади – один із основних напрямків роботи керівництва муніципалітету. Адже за новими робочими місцями – заробітні плати  у родини та надходження до бюджету. До Пирятинського міського голови Андрія Сімонова надійшла пропозиція від швейної фабрики з Прилук щодо створення цеху з пошиття одягу у Пирятині.

Після попередньої зустрічі з підприємцями, які працюють у цій сфері, кілька осіб виявили зацікавленість. 21 жовтня вони мали змогу зустрітися з керівником швейної фабрики Іриною Зайцевою, аби детально обговорити умови співпраці. Долучився до зустрічі директор міського ліцею №6 Микола Василенко, у закладі якого працює швейний коворкінг.

В ході зустрічі детально обговорили умови надання швейного обладнання в лізинг, вимоги до приміщення під цех, вимоги до потенційних працівників. Ірина Зайцева підкреслила, що працювати у цеху після короткотривалого навчання безпосередньо на виробництві зможуть люди без відповідної освіти, але з бажанням трудитися. Також вона розповіла, що у своєму місті вони тісно співпрацюють із центром зайнятості, за направленням якого на фабриці почали працювати люди, які раніше до швейної справи відношення не мали.

Зі свого боку Андрій Сімонов запевнив у підтримці цього починання у Пирятинській громаді: “Я радий, що у наших людей з’являються можливості для розвитку. Успішне функціонування такого цеху матиме безліч позитивних аспектів і сприятиме розвитку економіки громади. Тому – включаємося в процес і робимо все можливе, аби реалізувати задум!” – підкреслив він.

Фото – ФБ Пирятинської громади

Перейти до вмісту