Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтавській обласній лікарні посилили заходи інфекційного контролю і впроваджуються сучасні клінінгові системи

З 16 по 22 жовтня фахівці центру з інфекційного контролю лікарні спільно із представниками Infection Control in Ukraine (до лікарні завітав лікар-епідеміолог Андрій Александрін, керівник ГО «Інфекційний контроль в Україні») та за підтримки міжнародної гуманітарної організації Project HOPE провели комплекс важливих заходів у рамках Міжнародного тижня профілактики інфекцій та інфекційного контролю.

«Практика надання медичної допомоги в безпечних умовах є основоположним принципом в КП «Полтавська обласна клінічна лікарня ім. М.В. Скліфосовського ПОР. Ми дуже активно працюємо над підтримкою інфекційно безпечного середовища. Профілактика інфекцій та інфекційного контролю базується на практичному доказовому підході і потребує постійних дій на всіх рівнях організації системи охорони здоров’я. А мінімальні вимоги інфекційного контролю є універсальним та обов’язковими для кожного медичного працівника та пацієнта, під час будь-якої їхньої взаємодії. Без ефективних заходів профілактики інфекцій та інфекційного контролю неможливо досягнути надання якісної медичної допомоги. Після детального внутрішнього аудиту рівня впровадження в лікувальному закладі компонентів профілактики інфекцій та інфекційного контролю, були визначені напрямки, які були впроваджені як невід’ємна частина стандартних заходів з інфекційного контролю. Наразі особлива увага приділена удосконаленню інфраструктури для підтримки програми гігієни рук, сортуванню медичних відходів та оновленню інвентаря для прибирання. Чисте приміщення в лікарні – це безпечні умови як для пацієнтів, так і співробітників», – прокоментував головний лікар Григорій Оксак.

Протягом тижня у лікарні з’явились такі оновлення: місця для гігієни рук дообладнані диспенсерами для паперових рушників і антисептиками для рук; місця безпосереднього надання медичної допомоги обладнали відповідними ємностями для сортування медичних відходів; придбано 7 візків Vermop із необхідними комплектуючими для сучасної клінінгової системи та обладнання для їх прання (професійні пральна та сушильна машини). Головна лікарня Полтавщини дбає про високі стандарти надання медичної допомоги.

Фото – Полтавська обласна клінічна лікарня імені М.В. Скліфосовського.

Марія Бойко

Перейти до вмісту