Ви тут:
Суспільство Україна 

Триває облаштування інфраструктури пунктів пропуску на кордоні з ЄС

Завершуються роботи з облаштування ділянки дороги Нижанковичі – Дрогобич – Стрий, яка веде до нового пункту пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» на кордоні України та Польщі.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Новий пункт пропуск передбачатиме рух легкових автомобілів та вантажівок із загальною масою до 3,5 тонн.

Спершу тут буде дозволено перетин кордону порожнім вантажівкам, а згодом пункт пропуску буде діяти для інших транспортних засобів та для пішоходів.

«Під час повномасштабного вторгнення одним із пріоритетних напрямів роботи Міністерства інфраструктури стала переорієнтація експортної логістики на західні кордони. У першу чергу йдеться про розширення пропускних спроможностей існуючих пунктів пропуску та будівництво нових. Уже до кінця року плануємо відкрити проїзд для порожніх вантажівок новим пунктом пропуску «Нижанковичі – Мальховіце». Цей проєкт був фактично замороженим із 2007 року. Згодом разом із польськими колегами плануємо відкрити його для всіх видів автотранспорту та пішоходів.», – прокоментував Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

У міністерстві очікують, що новий пункт пропуску дозволить суттєво розвантажити наявні пункти та прискорити вантажну та пасажирську логістику на українсько-польському кордоні. Додають, що на сьогодні будівництво пункту пропуску фактично завершене, залишається тільки облаштування дорожньої та допоміжної інфраструктури.

Проєкт «Відкритий кордон» започатковано цьогоріч в рамках домовленостей Президента України Володимира Зеленського та Президента Польщі Анджея Дуди та погоджено на україно-польських міжурядових консультаціях. У рамках нього уже оновлено та розширено пропускну спроможність пункту пропуску «Краківець – Корчова», а також знайдено рішення для зменшення черг на пункті «Ягодин – Дорогуськ». Також найближчим часом планують впровадити електронну чергу для водіїв вантажівок.

фото: Міністерство інфраструктури України

Перейти до вмісту