Ви тут:
Суспільство Україна 

Синод ПЦУ дозволив православним святкувати Різдво Христове за “католицьким” календарем

Синод Православної церкви України дозволив єпархіям проводити богослужіння на Різдво Христове за Новоюліанським календарем, тобто 25 грудня.

Джерело: Прямий

18 жовтня на засіданні Священного синоду ПЦУ  було ухвалене рішення “Про можливість звершення богослужіння на честь Різдва Христового за Новоюліанським календарем 25 грудня 2022 року”.

У ПЦУ повідомили, що взяли до уваги численні запити та врахували дискусію, яка протягом багатьох років точиться в церкві та в суспільстві.

“Передбачаючи, зокрема через обставини війни, загострення у публічному просторі календарних суперечок; з метою вивчення реальної церковної потреби в здійсненні у близькому часі календарних змін, Священний синод Української православної церкви (Православної церкви України) вирішив:

“Там, де для цього існують пастирські обставини та засвідчується бажання вірних, як виключення дозволити за рішенням настоятеля та громади 25 грудня 2022 року звершити богослужіння за чином свята Різдва Христового з подальшим поданням через єпархіальні управління до Київської митрополії письмової інформації про число учасників такого богослужіння. У разі звершення такого богослужіння його учасники в цей день звільняються від обмежень посту”.

Перейти до вмісту