Ви тут:
Суспільство Україна 

СБУ затримала поплічника рф у Рівному

Контррозвідка Служби безпеки викрила поплічника спецслужб рф у ході відпрацювання прикордонних регіонів на північному заході України. Він передавав ворогу інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони на території регіону.

Про це повідомляє СБУ.

У службі інформують, що зловмисник також збирав дані про розташування об’єктів критичної інфраструктури в обласному центрі і закликав рф здійснити ракетний удар по місту.

Співробітники СБУ затримали ворожого поплічника у Рівному під час спроби чергової передачі розвідданих до рф.

За даними слідства, затриманим є місцевий житель, який після початку повномасштабного вторгнення створив власний тг-канал, де оприлюднював дописи на підтримку загарбників та виправдовував їхні злочини.

Свої прокремлівські погляди зловмисник також неодноразово висловлював серед оточення. У такий спосіб він намагався знайти «однодумців» для проведення підривної діяльності проти України.

Встановлено, що для збору інформації зловмисник проводив візуальне спостереження за об’єктами, а потім передавав їх координати через вказаний тг-канал ворогу.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили мобільний телефон із доказами «зашифрованого» листування. Також у зловмисника вилучено незареєстровані боєприпаси до вогнепальної зброї. Наразі його взято під варту та повідомлено про підозру за:

ч. 2 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних сил України чи інших збройних формувань України);
ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами);
ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.
Спецоперацію з викриття ворожого агента проводили співробітники СБУ Рівненської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.”, – пишуть у СБУ. 

фото: СБУ

Перейти до вмісту