Ви тут:
Суспільство 

Путін хоче запропонувати Україні паузу, щоб підготуватися до нового наступу, – ЗМІ

Москва знову просуває ідею переговорів із Києвом, проте Володимир Путін не збирається відмовлятися від продовження війни, а бажаний режим “припинення вогню” сподівається використати для підготовки до нового наступу у лютому-березні 2023 року.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на “Meduza”.

В останні тижні представники російської влади все частіше говорять про переговори з Україною чи країнами Заходу – і, за даними “Медузи”, Володимир Путін справді міркує про поновлення переговорів, незважаючи на відмову Володимира Зеленського вести з ним переговори після анексії 4 областей України.

При цьому, пише видання, Путін хоче, щоб Росія зберегла контроль над територіями на Донбасі, і “взагалі не хоче обговорювати Крим”. За словами двох джерел “Медузи”, близьких до Кремля, й одного співрозмовника, близького до уряду РФ, ці позиції не змінилися.

Однак, за інформацією співрозмовників “Медузи”, російська влада розробила новий “тактичний варіант”. Він передбачає не укладання повноцінного мирного договору, а запровадження тимчасового режиму припинення вогню.

Домовитися про це, за задумом Кремля, могли б російські та українські військові без залучення перших осіб обох держав.

Перейти до вмісту