Ви тут:
Суспільство Україна 

Повідомлено про підозру організатору схеми перевезення українського зерна через окупований Крим, – Офіс Генпрокурора

За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру генеральному директору російської компанії-власниці суден, які використовуються у перевезенні награбованого українського зерна через окупований Крим до третіх країн.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

За даними слідства, генеральний директор російської судноплавної компанії організовував схеми маршрутів суден, які систематично здійснювали незаконні заходи до закритого Севастопольського морського торговельного порту та виходи з нього. Встановлено, що за такою схемою судна «Матрос Позиніч», «Михаил Ненашев» та «Матрос Кошка», які знаходяться у власності компанії, з лютого по червень 2022 року здійснювали перевезення награбованого українського зерна до третіх країн.

Підозрюваний, усвідомлюючи протиправність своїх дій, керував процесом приховування маршрутів суден. Для цього капітани суден вимикали Автоматичну ідентифікаційну систему «AIS» та вносити до неї фіктивні відомості щодо курсу суден, які прямували нібито в порти РФ, а не в закриті морські порти окупованого Криму.

Підозрюваному інкриміновано організацію порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 332-1 КК України).

Перейти до вмісту