Ви тут:
Суспільство 

Полтавський університет економіки і торгівлі доєднався до Європейської коаліції цифрових навичок і професій

20 жовтня 2022 року проректор з науково-педагогічної роботи Полтавського університету економіки і торгівлі Юрій Матвієнко узяв участь у Інформаційному дні та пітчинговій сесії “Partner for DIGITAL Skills”, який проводила Платформа ЄС “Digital Skills and Jobs”.

Президент Європейської комісії пані Урсула Фон дер Ляєн, виступаючи перед парламентарями ЄС заявила: «Ми повинні інвестувати набагато більше в навчання та підвищення кваліфікації. Ось чому я пропоную зробити 2023 рік Європейським роком навичок».

Саме з цією метою в ЄС створена платформа для пошуку партнерів для організації консорціумів закладів вищої освіти та науково-дослідних лабораторій, яка є майданчиком Європейської коаліції цифрових навичок і професій, до якої доєднався Полтавський університет економіки і торгівлі. Юрій Матвієнко представив першу в Україні магістерську освітню програму «Освітня робототехніка», яка відкрита в ПУЕТ та звернув увагу учасників на освітні компоненти та навчальні дисципліни, які викладаються в даній освітній програмі та можливі напрямки співпраці із потенційними європейськими партнерами.

Марія Бойко

Перейти до вмісту