Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавський осередок Лицарів Колумба перевалив за півсотню осіб

23 жовтня у Полтаві при Свято-Троїцькому храмі УГКЦ відбулася ініціація — «посвячення» чоловіків до полтавського осередку ордену «Лицарі Колумба».

Ініціацію провів очільник Ордену в Україні Петро Галуга. Цього року до лав братів греко-католиків приєдналося ще десять лицарів.

Капелан ордену «Лицарів Колумба» у Полтаві, отець Максим Кролевський наголошує на важливості чоловічої братерської організації у житті та розвитку церковної спільноти:

—​ Така організація сприятиме оживленню цілої парафіяльної родини, бо, об’єднуючи наших чоловіків, допоможе нам разом робити багато добрих справ та краще послужити для наших родин, Церкви та суспільства.

Посвята у лицарі

Загалом полтавська Рада Лицарів Колумба налічувала 44 особи. Тепер полтавський осередок збільшився до 54.

Очільник чоловічої братерської організації в Полтаві Євген Хайлов вважає важливим розвиток Ордену в Україні та, зокрема, у Полтаві:

— Це важливо зараз, як ніколи, тому що організованість, ентузіазм та небайдужість членів ордену допомагає і військовим, і потребуючим цивільним, що постраждали від російського вторгнення.

Офіційна частина

На даний час у нашій країні проживає 500 членів організації, що є доволі хорошим показником, зважаючи на 4-річний вік братерства.

Прес-служба парафії Пресвятої Трійці УГКЦ у Полтаві

Перейти до вмісту