Ви тут:
Суспільство Україна 

Першочергові потреби по зимовій формі закриті повністю, – Ганна Маляр

За тиждень на склади ЗСУ поставлено понад 48 тисяч зимових курток, понад 27 тисяч одиниць бронежилетів. Сформовано резерв бронежилетів у понад 210 тисяч.

Про це повідомила заступник Міністра оборони України Ганна Маляр під час брифінгу в Military Media Center, пише АрміяInform

У період з 13 по 19 жовтня Міністерство оборони України для забезпечення підрозділів ЗСУ передало:

  • понад 27 тисяч одиниць бронежилетів,
  • понад 23 тисячі одиниць шоломів,
  • понад 37 тисяч пар взуття (з них 32,9 тис. зимового).

Так, за її словами, за тиждень прийнято на облік понад 48 тисяч зимових курток.

«Станом на сьогодні перебуває в процесі постановки на облік 27,1 тисяча,   ще 8,7 тисяч їде по Україні до складів. Також понад 150 тисяч вже на різних етапах транспортування за кордоном», – зазначила Ганна Маляр.

Окрім цього, до ЗСУ передано:

  • 33 тис. шапок зимових,
  • понад 70 тис. курток костюму утеплювача (фліска),
  • понад 92 тис. комплектів білизни натільної демісезонної та зимової,
  • та багато іншого майна.

 

«Щодо бронежилетів і шоломів ситуація, до якої усі вже, мабуть, звикли: ритмічно виконуються контракти, поповнюється резерв. Станом на зараз Міноборони вже сформувало для ЗСУ резерв з понад 210 тис. бронежилетів. Шоломів теж порядку 100 тис. Тобто запас міцності досить серйозний», – наголосила заступник Міністра оборони України.

По зимовій формі першочергові потреби закриті повністю. Ситуація на постійному контролі. Нині це вже сотні тисяч комплектів і активно відбувається розподіл форми, яку передало Міноборони, безпосередньо на рівні підрозділів.

«Треба врахувати, що логістика під час війни значно ускладнена. Наприклад, великий обсяг зимових курток спрямований для постановки на облік на східний та південний напрямок. Але через постійні повітряні тривоги темп менший, ніж у спокійні дні», – резюмувала Ганна Маляр.

Перейти до вмісту