Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Intel звільнить тисячі працівників через падіння попиту на ринку ПК, деякі підрозділи втратять до 20% персоналу, — ЗМІ

Intel планує значно скоротити чисельність персоналу – станом на липень 2022 року корпорація налічувала 113 700 співробітників. За словами співрозмовника Bloomberg, виробник чіпів таким чином намагається скоротити витрати та впоратися з падінням попиту на ринку ПК.

Про це повідомляє itc.ua.

Про звільнення кількох тисяч співробітників (у деяких підрозділах, у тому числі у відділі продажу та маркетингу Intel, може бути скорочено близько 20% персоналу) буде оголошено вже цього місяця, напередодні публікації фінансового звіту компанії за третій квартал 27 жовтня.

Intel зіткнулася з різким падінням попиту на процесори для ПК (що є її основним бізнесом) і щосили намагалася повернути собі частку ринку. У липні компанія попередила, що продажі у 2022 році будуть приблизно на 11 мільярдів доларів нижчими, ніж очікувалося раніше. Аналітики прогнозують падіння виторгу у третьому кварталі приблизно на 15%. Скоротилася і колись легендарна маржа Intel: вона звузилася приблизно на 15% порівняно з історичними цифрами, що становлять близько 60%.

У момент публікації фінансового звіту за другий квартал Intel визнала, що може внести зміни для збільшення прибутку.

Перейти до вмісту