Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

Чутівський краєзнавчий музей поповнився новим експонатом

Своє полотно Чутівському краєзнавчому музею подарував музею харків’янин Ігор Горошко.

“Ігор Сергійович неодноразово побував у нашому музеї, тож на добру згадку презентував картину, яку написав власноруч. Картина із зображенням селянської хати гармонійно вписалася в інтер’єр української світлиці”, – прокоментувала директор Чутівського краєзнавчого музею Галина Бафталовська.

Ігор Горошко народився в Харкові, все життя займався дизайном і виробництвом меблів. Перші картини маслом почав писати в 15 років, коли батько придбав картину у харківського художника, той художник подарував підліткові перший набір фарб і пензликів, показав як користуватися і сказав, “якщо це твоє, все вийде”. Спочатку юних художник картини Айвазовського, відвідував музей у Феодосії – він і сьогодні для Ігоря Горошка залишається прикладом і вчителем.

“Думаю якби Айвазовський побачив сучасні твори в три-чотири плями, квадрати і смужки, він би плакав”, – зазначив Ігор Горошко.

У художника було чимало персональних виставок у рідному місті, але до малювання довгий час він ставився, як до хобі та способу відпочити та розслабитися, зізнається, виставки не любить і сьогодні, почувається не комфортно, нервує й переживає.

“Моя освіта не пов’язана з мистецтвом, машинобудування, фізико математичний факультет, англійська мова, а потім, меблі, меблі, меблі. Сьогодні меблі залишилися позаду, хочеться малювати, малювати і малювати”, – додав Ігор Горошко.

Марія Бойко

Фото: Чутівський краєзнавчий музей

Перейти до вмісту