Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Apple випустила екстрений патч для iOS та iPadOS 16

З січня 2022 року Apple щомісяця виявляла по одній вразливості нульового дня – остання вийшла з iOS 16 і її могли активно використовувати хакери протягом останнього місяця. Раніше на цьому тижні Apple випустила нові версії iOS та iPadOS 16, які закривають вразливість та рекомендує користувачам сумісних пристроїв встановити їх.

Про це повідомляє ITC.ua, у понеділок Apple випустила оновлення для iOS 16 та iPadOS 16, що усувають вразливість нульового дня , яка дозволяє зловмисникам виконувати код із привілеями в режимі ядра.
Про помилку Apple повідомив анонім 11 жовтня. Компанія з Купертіно визнала, що хакери, можливо, її вже використали.

Зловмисники могли використовувати вразливість (CVE-2022-42827) для отримання несанкціонованого доступу до конфіденційної інформації, заміни адрес інтерфейсів, виклику відмови в обслуговуванні цільової системи або виконання довільного коду.

У примітках до виправлень для iOS 16.1 та iPadOS 16 говориться, що оновлення виправляє недолік “покращеною перевіркою кордонів”. Вражені пристрої – iPhone 8 і новіші моделі, всі моделі iPad Pro, iPad Air третього покоління і новіші, а також моделі iPad і iPad mini п’ятого покоління і новіші.

Перейти до вмісту