Ви тут:
Суспільство Україна 

За час повномасштабної війни окупанти вбили 382 українські дитини, – Офіс генпрокурора

Станом на ранок 4 вересня більше ніж 1122 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ, зокрема 382 дитини загинули та понад 740 отримали поранення різного ступеню тяжкості

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

“Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях. Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 388, Харківській – 204, Київській – 116, Миколаївській – 71, Чернігівській – 68, Луганській – 61, Херсонській – 55, Запорізькій – 46”, -йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що 3 вересня внаслідок обстрілу ворогом міста Зеленодольська Дніпропетровської області загинув 9-річний хлопчик.

“3 вересня російські військові здійснили артилерійський обстріл з реактивних систем залпового вогню із застосуванням заборонених касетних боєприпасів с. Висунськ Миколаївської області. Загинув 8-річний хлопчик, а ще троє дітей 9, 7 та 11 років отримали поранення”, – додають в Офісі генпрокурора.

Крім цього там зазначили, що через бомбардування та обстріли збройними силами РФ пошкоджено 2328 закладів освіти. З них 289 зруйновано повністю.

Перейти до вмісту