Ви тут:
Суспільство Україна 

Україна бойкотуватиме чемпіонат Європи із самбо через участь у ньому росіян та білорусів

Представники країн-агресорів отримали змогу виступати на умовах нейтралітету.

Як повідомляє Суспільне.спорт, Україна бойкотуватиме чемпіонат Європи із самбо через рішення допустити до турніру російських та білоруських спортсменів. Про це йдеться у публічній заяві Федерації самбо України.
Від початку повномасштабного російського вторгнення до України за підтримки Білорусі Міжнародний олімпійський комітет рекондував не допускати представників двох країн-агресорів до міжнародних змагань. Проте в окремих видах спорту – тенісі, велоспорті, дзюдо – росіяни та білоруси мають змогу виступати на умовах нейтралітету.

Відповідна позиція спортивних федерацій вже спонукала вище керівництво українського дзюдо до бойкоту Міжнародної федерації дзюдо. Попри останній, українська збірна подала свою заявку на чемпіонат світу, що в жовтні прийматиме Ташкент.

З аналогічною позицією виступила українська Федерація самбо напередодні початку європейської першості 15 вересня у сербському місті Новий Сад. Листа з відповідним текстом ФСУ скерувала керівництвам Міжнародної федерації самбо, Європейської федерації самбо та національним спортивним федераціям.

Перейти до вмісту