Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві відкрили виставку знищеної російської техніки

23 вересня, з нагоди Дня Полтави, на площі перед театром імені М.В.Гоголя, виставили знищену російську техніку. Оглянути її можна буде протягом трьох днів.

Усю ворожу техніку перевірили фахівці ДСНС і поліції.

Як зазначив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін, це єдиний варіант, як у Полтаву може прибути російська техніка, — тільки спаленою та знищеною.

“Сьогодні у Полтаві – День міста. Спільно з ЗСУ організували цю виставку. Тож містяни мають нагоду побачити подвиг наших військових. А техніка загарбників у Полтаві може бути лише у такому форматі – спалена та знищена. З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну на півночі Полтавщини зайшло близько 300 одиниць російської військової техніки. Зараз можна побачити, у якому вона стані”, – зазначив Дмитро Лунін.

В еспозиції – Танк-72, який знищили на півночі Полтавщини під час “Гадяцького сафарі”. Місцеві кинули гранату Ф-1 у відкритий люк танка, після чого здетонував боєкомплект. БМП-1 знищена7 березня неподалік села Довжик на межі Полтавської та Сумської областей. 

Російський БТР-80 уражений ЗСУ у бою 3 березня неподалік села Московський Бобрик теж на межі Полтавщини та Сумщини. Ще один танк Т-72, тікаючи від українських захисників, затонув у річці Псел під час переїду містканеподалік села Кам’яне на межі Полтавщини та Сумщини. Російський екіпаж затонув разо з технікою.

Серед експонатів – російський танк Т-80. Його знищили українські захисники під час відбиття збройної атаки рашистів на межі Полтавської та Сумської областей.

Виставка у центрі міста діятиме до 25 вересня (включно), потім її передадуть до музею.

Перейти до вмісту