Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві уклали охоронний договір на Торгівельний будинок, – прокуратура

Полтавський окружний адміністративний суд задовольнив позов Полтавської окружної прокуратури, пред’явлений в інтересах держави в особі Департаменту культури, молоді та сім’ї Полтавської міської ради до Полтавської обласної спілки споживчих товариств.

Рішенням суду спілку зобов’язано укласти з департаментом охоронний договір на щойно виявлений об’єкт історії та архітектури місцевого значення – Торгівельний будинок, розташований у Полтаві, на вул. Небесної Сотні, 9/17, повідомили у Полтавській обласній прокуратурі.

31 серпня цього року між Департаментом культури, молоді та сім’ї Полтавської міської ради і Полтавською обласною спілкою споживчих товариств укладено охоронний договір, що покладає певні обов’язки на власника об’єкта культурної спадщини.

Довідково: відповідно до Закону України «Про охорону культурної спадщини» власник або уповноважений ним орган, користувач зобов’язані утримувати пам’ятку в належному стані, своєчасно провадити ремонт, захищати від пошкодження, руйнування або знищення відповідно до вказаного Закону та охоронного договору.

В охоронному договорі зазначаються особливості режиму використання пам’ятки, види і терміни виконання реставраційних, консерваційних, ремонтних робіт, робіт з упорядження її території та інших пам’яткоохоронних заходів.

Фото: прокуратура

Перейти до вмісту