Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Полтаві концертну програму презентував дует солістів симфонічного оркестру

У фойє Полтавського академічного симфонічного оркестру відбувся концерт під назвою “Імпровізація” дуету молодих спеціалістів: Дмитра Голобородова (скрипка) і Михайла Максимова (контрабас).

Склад дуету відсилає нас до традицій українських Троїстих музик (так, зазвичай, третім інструментом виступав ударний – бубон або цимбали), проте, в складі троїстих музик обов’язково були скрипка і басоля. Артисти й справді чимало імпровізували — вони це люблять і вміють, до того ж твори сучасної музики ХХ-ХХІ ст. дозволяють показати мистецтво імпровізації повною мірою.

У виконанні струнного дуету звучало чимало зразків латиноамериканської музики: романтична балада “Besame mucho”, класичні аргентинські танго на кшталт “Еl Choclо”, або ж Карлоса Гарделя з к/ф “Аромат жінки” і поруч з тим сучасні композиції з репертуару Біллі Айліш, Secret Garden, Coldplay, а також супер хіти українських виконавців: “Океану Ельзи”, Тараса Петриненка, Kalush Orchestra.

Молоді українські музиканти неабияк здивували і надихнули полтавського глядача – бурхливі овації та піднесення тривали впродовж усього вечора.

Аліна Синяговська

Перейти до вмісту