Ви тут:
Суспільство Україна 

У 2023 році пенсії зростатимуть, – Мінсоцполітики

В уряді не планують зменшувати чи скасовувати пенсії у 2023 році. Розмір виплат навпаки зростатиме відповідно до прожиткового мінімуму — на 5%.

Про це повідомила міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович в ефірі загальнонаціонального телемарафону, пише “Прямий“.

“Не можу говорити, що суттєво зростуть виплати, які заплановані на наступний рік — поки що на 5%, як зросте прожитковий мінімум в грудні. Але точно не плануємо нікому зменшувати виплати і тим більше їх скасовувати. Максимум в подальшому можуть бути об’єднані виплати, уніфіковані в рамках загальної реформи, яку ми здійснюємо з точки зору ефективності різного роду підтримок. Це єдині фактори, на які ми будемо опиратися, попри війну та всю складність ситуації”, — розповіла міністерка.

Вона додала, що Мінсоцполітики взаємодіє з міжнародними партнерами для того, щоб “пріоритетно спрямовувати на ті регіони, що звільнені від окупанта, різну гуманітарну допомогу”. Вона окремо додала, що люди на деокупованих територіях мають право та можливість отримати всі раніше призначені виплати.

Перейти до вмісту