Ви тут:
Суспільство Україна 

росіяни втратили танкову армію, яку готували для боротьби з НАТО – британська розвідка

Збройні сили України на Харківщині розбили 1 Гвардійську танкову армію (ГТА) Росії, яка входила у Західний військовий округ та була одним із найбільш боєздатних російських підрозділів.

Джерело: Прямий

За повідомленням Міністерства оборони Великої Британії у результаті війни в Україні, зокрема контрнаступу ЗСУ на Харківщині, армія остаточно втратила боєздатність, а її рештки були виведені з української території.

“1 ГТА зазнала тяжких втрат на початковому етапі вторгнення і не була повністю відновлена до початку контрнаступу українських військ у Харківській області”, — йдеться у дописі.

У британському Міноборони зазначили, що 1 Гвардійська танкова армія — це елітне військове об’єднання, яке створювалося для протистояння з НАТО. На її відновлення Росія, скоріше за все, втратить роки.

“Оскільки 1 ГТА та інші формування Західного військового округу серйозно деградували, сили Росії, призначені для протидії НАТО, серйозно ослаблені. Імовірно, Росії знадобляться роки, щоб відновити цей потенціал”, — підкреслили у відомстві.

Перейти до вмісту