Ви тут:
Суспільство Україна 

рашисти використовують «загороджувальні загони», щоб зупинити відступ своїх військ

В Донецькій області після чергової спроби атакувати позиції Сил оборони України та контратаки української армії ворог покинув свої позиції. Щоб припинити відступ в подальшому, командири повідомили особовому складу про «загороджувальні загони», які діють за їх спинами.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Війська рф спробували провести «контратаку» на позиції українських оборонців, що дислокуються в Бахмутському районі. Для цього було завдано удару силами розрахунків ствольної та реактивної артилерії 4 омсбр 2-го армійського корпусу зс рф («лнр»). Втім, після відповіді та висунення вперед українських сил оборони, розпочався самовільний відхід підрозділів окупантів з вогневих позицій.

Щоб зупинити втечу, командири підрозділів були вимушені вчергове нагадати підлеглим про заборону самовільного залишення позицій, а також про можливе відкриття по ним вогню з боку тилових «загороджувальних загонів».

При цьому посилаються на наказ командувача №222. Вочевидь, за аналогією з сумнозвісним сталінським наказом №227 від 28 червня 1942 року, згідно з яким радянським військовослужбовцям стріляли в спину, закриваючи можливість для відступу.

Перейти до вмісту