Ви тут:
Суспільство Україна 

рашисти формують 4 стрілецькі батальйони та мобілізують викладачів

Окупанти скасували відстрочку від “мобілізації” близько 500 працівникам Єнакіївського металургійного заводу та формують чотири стрілецькі батальйони

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ 

“Продовжуються заходи так званої мобілізації на тимчасово окупованих противником територіях. За наявною інформацією, з 14 вересня поточного року скасовано дію раніше виданих документів про відстрочку від мобілізації близько п’ятистам працівникам Єнакіївського металургійного заводу”, – йдеться в повідомленні. 

Крім того, введено заборону на виїзд чоловікам з території тимчасово окупованого Криму без дозволу військових комісаріатів.

Також противник продовжує вживати заходи щодо поповнення втрат та формування резервних підрозділів. За наявною інформацією, на базі 36 окремої мотострілецької бригади 29 загальновійськової армії Східного військового округу, що дислокується в населеному пункті Борзя Забайкальського краю, триває формування чотирьох стрілецьких батальйонів.

“Комплектування офіцерських посад в зазначених батальйонах здійснюється за рахунок викладачів Далекосхідного вищого загальновійськового командного училища. Раніше повідомлялось про формування морського стрілецького полку на базі Чорноморського вищого військово-морського училища у тимчасово окупованому Севастополі”, – йдеться в повідомленні.

У Генштабі додають, що російське військове керівництво під час формування зазначених підрозділів продовжує застосовувати практику часів Другої світової війни, що свідчить про суттєві проблеми й прорахунки.

фото: ілюстративне

Перейти до вмісту