Ви тут:
Суспільство Україна 

Понад 2400 паралізованих ворожих сайтів: у Мінцифрі розповіли про свої успіхи за два тижні

ЗСУ продовжують звільняти Україну від окупантів, а ІТ-армія — розхитувати економіку ворога та деморалізувати росіян на цифровому фронті.

За інформацією Мінцифри, з 29 серпня до 11 вересня ІТ-армія призупинила роботу:

1.Найбільших банків рф. Через паралізовані сервіси найбільших та найважливіших банків рф, Газпромбанку, Московського КредитБанку, Совкомбанку росіяни не змогли скористатися онлайн-банкінгом та провести фінансові операції зі смартфону. Ба більше, «друга армія» не могла отримати зарплати, а їхні рідні – компенсації. До злиднів їм не звикати.

2. Онлайн-сервісів автосалонів. Кіберспеціалісти призупинили роботу найбільшого онлайн- майданчика з продажу автомобілів та запчастин – Дром. Через це росіяни не могли купити автомобіль або запчастини для солдат-вбивць, які продовжують вести війну в Україні. Надувні човни та велосипеди до їхніх послуг.

3. Системи електронного документообігу у підприємств з молочної продукції. Оптові та роздрібні продавці молочної продукції вимушені вручну обробляти документи. Доки ми позбуваємося бюрократії та рухаємося до пейперлес, росія відкочується назад до паперової тяганини, хаосу та черг.

4.Пропагандистські ЗМІ. Кібератака вивела з ладу великі пропагандистські російські медіа – Rambler, Газета.Ru, МК. Помічаємо, що деякі пропагандисти вже думають про перемир’я. Що ж, пізно.

«Також айтівці попіклувалися, щоб на центральних телеканалах Криму школярі та студенти отримали привітання з 1 вересня від Президента України. Продовжуємо нагадувати російським тимчасовим жителям, що їм там не місце, бо Крим – Україна», – йдеться у повідомленні.

Перейти до вмісту