Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

Полтавець вирощував елітні сорти конопель для виготовлення марихуани, – поліція

Під час санкціонованого обшуку на земельній ділянці 51-річного полтавця слідчі поліції виявили більше десятка дозрілих рослин конопель, а в домогосподарстві – понад пів кілограма подрібненого канабісу.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Полтавщини.

Як зазначив начальник Управління боротьби з наркозлочинністю поліції Полтавської області Ігор Поліщук, оперативники спільно зі слідчими Слідчого управління обласної поліції, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури, встановили, що житель обласного центру замовляв насіння різних сортів конопель через Інтернет. Із зібраного “врожаю” нарковмісних рослин чоловік виготовляв канабіс.

“Під час проведення процесуальних дій на території домогосподарства фігуранта слідчі вилучили близько двох десятків рослин конопель, контейнери та згортки з канабісом загальною вагою близько 700 грамів, а також спеціальні пристрої для подрібнення канабісу та вживання марихуани. Вилучені речові докази направлені на судову експертизу”, – розповів заступник начальника Главку поліції Полтавщини Сергій Рекун.

На даний час вирішується питання про повідомлення чоловікові про підозру у незаконному вирощуванні конопель (стаття 310 Кримінального кодексу України) та зберіганні наркотичних засобів (стаття 309). Також слідчі, за процесуального керівництва прокуратури, готують клопотання до слідчого судді про обрання йому запобіжного заходу.

Фото: поліція

Перейти до вмісту