Ви тут:
Суспільство Україна 

Операція з обміну полоненими 21 вересня проходила одночасно у чотирьох країнах, – Кирило Буданов

21 вересня додому вдалося повернути 215 захисників та захисниць України. Серед них військовослужбовці НГУ, ВМС України, ЗСУ, ДПСУ, ТрО, НПУ, СБУ, Держмитслужби, ДССТ, а також двоє цивільних. Звільнено також десятьох громадян інших держав, які воювали на боці України.

Під час брифінгу керівник ГУР МО Кирило Буданов розповів, що цей обмін проходив на території чотирьох країн.

За словами очільника Головного управління розвідки, окрім складних перемовин, необхідно було добитися синхронізації всіх етапів обміну у чотирьох країнах.

“Загалом цей обмін проходив на території кількох країн – це територія України, кордон між Україною і Росією, етап на території Республіки Польща, операція на території Турецької Республіки, операція на території Саудівської Аравії”, – зазначив Кирило Буданов.

Кирило Буданов нагадав, що загалом в рамках цього обміну було звільнено 215 осіб. 124 офіцери, 89 солдати і сержанти. Загальна чисельність захисників із заводу “Азовсталь” – 188, поранених внаслідок теракту в Оленівці – 8. Визволено також 10 іноземців, з них – двоє громадяни США, 5 – Великої Британії, один громадянин Швеції, один громадянин Хорватії і один громадянин Марокко. Під так званим “слідством” перебували 46 осіб.

Також додав, що цей обмін був найбільшим з початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого. І робота з визволення наших Захисників ніколи не припиняється.

“Це черговий етап операції, яку ми проводимо на постійній основі, на жаль, з того моменту, як у нас почали з’являтися полонені. Обміни будуть продовжуватися і надалі. Ми повернемо абсолютно всіх наших громадян, ніхто не залишиться покинутим”, — підкреслив Кирило Буданов.

Перейти до вмісту