Незаконно переправляла через кордон військовозобов’язаних полтавців: жительці Чернівецької області повідомили про підозру

Новини Полтавщини

schedule
2022-09-07 | 09:59h
update
2022-09-07 | 10:08h
person
np.pl.ua
domain
np.pl.ua
Кримінал Полтавщина Суспільство 
Незаконно переправляла через кордон військовозобов’язаних полтавців: жительці Чернівецької області повідомили про підозру

38-річній жительці Чернівецької області повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненій за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Про це повідомили у Полтавській обласній прокуратурі.

Advertisement

За даними слідства, у період воєнного стану жінка за грошову винагороду спільно з мешканцями Полтавської та Чернівецької областей налагодила схему незаконного перетину державного кордону для військовозобов’язаних громадян України. Житель Полтавщини підшукав двох полтавців, які мали намір виїхати до Румунії, та відправив до Чернівецької області, де їх зустріла підозрювана, яка організовувала перетин кордону поза офіційним пунктом пропуску. Після отримання від чоловіків 6 тис. 400 дол. США правоохоронці затримали жінку. Наразі за клопотаннями слідчого та прокурора судом підозрюваній обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Після проведення необхідних слідчих дій вирішуватиметься питання щодо повідомлення про підозру іншим співучасникам злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним управлінням Національної поліції в Полтавській області, оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань в Полтавській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Фото: прокуратура

Advertisement

Imprint
Responsible for the content:
np.pl.ua
Privacy & Terms of Use:
np.pl.ua
Mobile website via:
WordPress AMP Plugin
Last AMPHTML update:
29.09.2023 - 18:24:07
Privacy-Data & cookie usage: