Ви тут:
PROвсе Суспільство 

NASA вдруге перенесло запуск місії “Артеміда-1” до Місяця

Космічне агентство NASA знову відклало запуск місячної місії Artemis I. Спочатку запуск мав відбутися 29 серпня, повторний запуск планувалося здійснити 3 вересня. Однак знову було виявлено витік рідкого водню під час заправки першого ступеня ракети SLS.

Джерело: Прямий

“Директор із запуску відмовився від спроби запуску Artemis I приблизно об 11:17 за східним часом (21:17 за Києвом — ред.)”, — йдеться у повідомленні пресслужби NASA.

Пресслужба NASA пояснила, що команди зіткнулися із витоком рідкого водню під час заправки паливом базові ступені ракети Space Launch System.

“Багаторазові спроби усунення несправностей проблеми не розв’язали”, — додали в управлінні.

У рамках тестової місії Artemis 1 космічний корабель Orion у непілотованому режимі має попрямувати до Місяця та пробути на орбіті кілька тижнів. Потім корабель повинен повернутися до Землі й приводнитися в Тихому океані поблизу берегів Каліфорнії.

Тестовий політ повинен продемонструвати готовність ракети SLS і корабля Orion до виконання пілотованої місії.

Ракета-носій SLS, розроблена корпорацією Boeing, нині є найпотужнішою у світі. У базовій версії вона здатна виводити на орбіту 95 тонн корисного навантаження. Перспективні модифікації ракети-носія мають забезпечити збільшення вантажності до 130 тонн.

Перейти до вмісту