Ви тут:
Суспільство Україна 

На початку вторгнення Генштаб ЗСУ мав дві цілі: не допустити падіння Києва і завдати максимальних втрат противнику – Валерій Залужний

На початку широкомасштабного російського вторгнення стратегічними цілями для Генерального штабу ЗСУ було недопустити захоплення столиці, а також завдати максимальних втрат противнику за рахунок розтягування його ліній постачання.

Про це в інтерв’ю виданню TIME повідомив Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний, повідомляє АрміяInform.

«Ми не могли допустити падіння Києва. І на усіх інших напрямках ми мали пролити їхню кров, навіть якщо в деяких місцях це вимагало втрати території», – сказав генерал.

Видання зазначає, що колега Валерія Залужного голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі був вражений, коли побачив, що українці тримаються. Він запитав у Валерія Залужного, чи планує той евакуюватися у більш безпечне місце. На що Головнокомандувач ЗСУ відповів: «Я вас не розумію. Для мене війна почалася в 2014 році… Я не тікав тоді і не збираюся тікати зараз».

Головнокомандувач ЗСУ також зазначив, що його здивували помилки російського командування на початковому етапі вторгнення, зокрема, коли ворог зіштовхувався із сильним опором або втрачав здатність поповнювати запаси, він не відступав і не змінював підхід.

«Вони просто загнали своїх солдатів на бійню. Вони вибрали сценарій, який найбільше влаштовував мене», – зазначив генерал Валерій Залужний.

Перейти до вмісту