Ви тут:
Суспільство Україна 

На Миколаївщині судитимуть подружжя за держзраду

Миколаївською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно подружжя мешканців м. Миколаєва за фактом державної зради та несанкціонованого поширення інформації про рух, переміщення та розміщення Збройних Сил України (ч. 2 ст. 111 та ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Слідством встановлено, що жінка під кураторством спецслужб РФ регулярно збирала та передавала інформацію про місця дислокації, пересування особового складу і техніки ЗСУ. Також вона надавала дані про результати і наслідки обстрілів російськими військовими цивільних та військових об’єктів.

Свої розвідувальні дії обвинувачена маскувала під виглядом вигулу домашньої тварини. При спілкуванні з кураторами дотримувалась правил конспірації.

Її чоловік, будучи діючим працівником правоохоронного органу, через «Телеграм»-канали проросійської спрямованості збирав та передавав дружині інформацію про розташування підрозділів Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань із зазначенням конкретних координат їх позицій.

Перейти до вмісту