Ви тут:
Суспільство Україна 

На Харківському напрямку українські воїни звільнили понад 20 населених пунктів, – Олексій Громов

На Харківському напрямку Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів. 

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов.

Як зазначив Олексій Громов, на даний час військові вклинилися в оборону противника на глибину до 50 кілометрів. Тривають фільтраційні дії в низці населених пунктів.

“З початку тижня Збройні сили України у взаємодії з підрозділами Національної гвардії та іншими силовими структурами ведуть активні дії на визначених напрямках. На даний час військові частини вклинились в оборону противника на глибину до 50 км. Тривають фільтраційні дії в низці населених пунктів. У ході ведення активних дій на Харківському напрямку звільнено понад 20 населених пунктів. На Краматорському напрямку підрозділи ЗСУ покращили своє тактичне положення, просунулись в глибину до двох кілометрів. Під час ведення наступальних дій на Слов’янському напрямку підрозділи 103-ї окремої бригади територіальної оборони разом з підрозділами 15 полку Національної гвардії України просунулись вглибину до 3 км та звільнили Озерне”, – розповів Олексій Громов.

Також додав, що угруповання сил оборони продовжує ведення активних дій на Херсонському напрямку. Противник частково деморалізований, однак продовжує чинити опір.

Читайте також:  “Буде дуже спекотно”: у Міноборони розповіли про “прогноз погоди” у Криму

“Загалом наші підрозділи на окремих напрямках просунулись вглиб оборони противника від двох до декількох десятків кілометрів. Звільнено низку населених пунктів. Загальна площа території, повернутої під контроль України на Харківському та Південно-Бузькому напрямках, – понад 700 кв км”, – зазначив заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ.

Фото: Генштаб ЗСУ, telegram Володимира Зеленського

Перейти до вмісту