Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На етноплатформі “Полтава-фольк” збирали кошти на квадрокоптер для військових

20 вересня до Дня міста Центр культури та дозвілля Полтавської міської територіальної громади у Парку Незалежності організував благодійний захід “Етноплатформа “Полтава-фольк”, де полтавці та гості міста мали змогу поринути в аутентичну атмосферу українського народного мистецтва.

Подивитися та послухати було що, адже поряд із хореографією та вокалом звучали і народні музичні інструменти: бандура, бубон, рубель та бугай. Яскраво та потужно відкрив захід Заслужений ансамбль пісні і танцю України «Лтава» імені Валентина Міщенка, який лише за останні роки зачарував своїм співом Німеччину, Польщу, Чорногорію, Грузію, Ізраїль, Палестину, а на етноплатформі й глядачів.

Аутентичні танці від молодих та досвідчених народних ансамблів Полтави «Світанок», «Світанок-ветерани» та ансамблю народного танцю «Панянка» змусили підтанцьовувати і малих, і дорослих. Класичні народні пісні та авторські українські хіти глядачі співали разом з вокалістами академії успіху «БІТ» Софією Сєровою, Яном Яреськом та Анною Чирвою, а також з лауреатами міжнародних конкурсів та фестивалів Яніною Вишегородською, Юлією Твердохліб та Віталієм Дерев’янко. Яскравим завершенням програми стали виступи талановитих полтавських співачок Олесі та Станіслави Май разом із шоу-балетом «Флеш».

Завдяки донатам глядачів поповнилась благодійна скринька для збору коштів на квадрокоптер для 3-ї окремої танкової бригади. Збір коштів триває.

Марія Бойко

Фото: ЦКДПМТГ

Перейти до вмісту