Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Мінреінтеграції закликає жителів тимчасово захоплених територій евакуюватись і не брати участь у «псевдореферендумах»

Псевдореферендуми, які росія планує проводити на тимчасово захоплених територіях, є злочином, за участь у них передбачена кримінальна відповідальність; жителям краще евакуюватися або ж усіма можливими методами уникати участі у них.

Про це в ефірі телемарафону «UAразом» заявила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

«Референдуми», як би вони їх не називали – це все елементи злочину, який вчиняє росія щодо нашої держави. У них зараз етап закритої фази з відкритою датою. Ми чудово це розуміємо і бачимо. Немає і не буде ніяких «референдумів» на нашій українській землі. А те, що вони називають там щось, когось із росії привозять, скриньки якісь роблять, абсолютно нічого схожого з референдумом не має», – сказала Ірина Верещук.

Вона також підкреслила, що Захід ніколи не визнає жодних псевдореферендумів рф.

«Тому все це фарс і цирк. Але для наших громадян, які братимуть у цьому участь, це, насправді, стаття Кримінального кодексу. Тому я вкотре закликаю евакуюватися усіх, хто може, а якщо так склалося, що люди змушені залишитися на непідконтрольних територіях, – не брати участі у жодних «референдумах». Жодним тиском, жодним насильним спонуканням тощо не можна потім буде виправдати те, що людина йшла на «референдум», брала якісь «бюлетені» і щось там робила», – наголосила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

За її словами, відсоток мешканців тимчасово непідконтрольних територій, готових брати участь у псевдореферендумах, мізерний – «навіть не 2%».

Ірина Верещук закликала громадян телефонувати на гарячу лінію за номером 15-48, щоб отримати допомогу в евакуації на підконтрольну територію України.

Перейти до вмісту