Ви тут:
Суспільство Україна 

Міноборони РФ збрехало про контрольоване відведення сил з Балаклії та Ізюму, – ISW

Заяви міністерства оборони РФ про організоване відведення російських військових з Харківщини на Донеччину не відповідають дійсності, заявили в Інституті вивчення війни

Джерело: ЕспресоTV.

Американські аналітики звертають увагу, що міністерство оборони Росії 10 вересня оголосило про відведення військ з лінії Балаклія – Ізюм та неправдиво представили відступ як “перегрупування сил” для підтримки зусиль на Донецькому напрямку. Таким чином, повторилося неправдиве пояснення Кремля щодо відступу росіян після битви під Києвом.

В ISW підкреслюють, що міноборони РФ не визнало успіхи ЗСУ в районі Харківської області основним фактором відступу росіян і стверджувало, що російське військове командування протягом останніх трьох днів здійснювало контрольований відхід із району Балаклія – Ізюм. Там додали, що міноборони Росії неправдиво стверджувало, що російські війська здійснили низку демонстративних дій і застосували артилерію та авіацію для забезпечення безпеки відведення російських військ. 

Експерти зі США дійшли висновку, що ці заяви не мають стосунку до ситуації на місці. А нездатність міноборони РФ визнати прорахунки в Харківській області руйнує російський інформаційний простір. 

У підсумку кремлівські телепропагандисти запропонували широкий спектр плутаних пояснень українських успіхів, починаючи від виправдань того, що російські війська воюють проти всього Західного блоку, до применшення важливості наземних ліній постачання у Куп’янську. 

“Пропагандисти виявилися надзвичайно неорганізованими у своїх наративах: одні підтверджували звільнення певних міст, а інші спростовували. Запрошені експерти також не змогли підтвердити наративи про те, що українські успіхи не важливі для ситуації на Донбасі”, – підсумували в ISW. 

Перейти до вмісту