Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Майже 132 млн грн податку на нерухоме майно надійшло до місцевих бюджетів Полтавщини з початку року

За 8 місяців 2022 року підприємствами та організаціями регіону сплачено до місцевих бюджетів Полтавщини 131,7 млн. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Про це повідомили у Головному управлінні ДПС у Полтавській області.

“Це на 15,2 млн. грн. перевищує аналогічний показник минулого року”, – зауважила заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Алла Рябкова.

Ставки податку на нерухоме майно встановлюються рішеннями сільських, селищних, міських рад та об’єднаних територіальних громад.

За наявності у власності платника податку об’єкта (об’єктів) житлової нерухомості, у тому числі його частки, що перебуває у власності фізичної чи юридичної особи – платника податку, загальна площа якого перевищує 300 квадратних метрів (для квартири) та/або 500 квадратних метрів (для будинку), сума податку, розрахована відповідно до підпунктів “а” – “г” підпункту 266.7.1 цього пункту, збільшується на 25000 гривень на рік за кожен такий об’єкт житлової нерухомості (його частку). (п.п. 266.7.1 1. п.266.7 ст.266 Податкового кодексу України).

Податківці Полтавщини нагадують, що завжди тримають руку на пульсі подій та постійно перебувають на зворотному зв’язку з платниками. А саме, до послуг полтавців – гарячі лінії та комунікаційна податкова платформасубсайт Головного управління ДПС у Полтавській області вебпорталу ДПС, офіційна сторінка у фейсбуці, а також You Tube канал Головного управління ДПС у Полтавській області.

Перейти до вмісту