Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

“Маємо не лише “план Б”, а й “план В”: у Кременчуці готуються до опалювального сезону

Кременчук готується до будь-яких сценаріїв проходження опалювального сезону. Підготували альтернативні системи теплозабезпечення, переводять ремонтні бригади у режим воєнного стану, запаслися генераторами, мобільними котельнями та пальним.

Про це повідомив міський голова Кременчука Віталій Малецький.

“Незважаючи на зруйновану рашистами Кременчуцьку ТЕЦ, ми будемо давати тепло в оселі кременчужан. Доклали надзвичайних зусиль, щоб підготувати місто до опалювального сезону в режимі воєнного стану. Розкривати подробиці не буду з міркувань безпеки”, – зазначив Віталій Малецький.

Також наголосив, що мають не лише план “Б”, а й “В”. 

“Рашисти продовжують бити по цивільній інфраструктурі. Згадайте нещодавній удар по ТЕЦ-5 у Харкові. Вони можуть зруйнувати не тільки теплогенеруючі підприємства та тепломережі, але й електростанції, газорозподільчі комплекси та водогони. І тут вся надія тільки на наші ППО та ЗСУ. Молимося за них. Кременчук готується до будь-яких сценаріїв. Маємо не лише “план Б”, а й “план В”. Підготували альтернативні системи теплозабезпечення, переводимо ремонтні бригади у режим воєнного стану, запаслися генераторами, мобільними котельнями та пальним”, – зазначив він.

Віталій Малецький закликав містян вже готуватися до зими.

“Утепліть свої оселі, заклейте вікна, встановіть тепловідбиваючі екрани за батареями. Зробіть усе можливе, щоб зберегти кожну калорію тепла. Підготуйте теплий домашній одяг та ковдри — війна не той час, коли в квартирах можна ходити у спідньому. Так, ця зима буде важкою. Але разом ми все витримаємо”, – додав він.

Нагадаємо, у Полтавській області на 85% вже підготовлені та перевірені теплові мережі й котельні. До 1 жовтня планують завершити усі роботи.

Фото: telegram Віталія Малецького

Перейти до вмісту